Sporteyes realiseert een unieke samenwerking tussen…

07
mei

Sporteyes realiseert een unieke samenwerking tussen het digitale betaalmiddel Gulden en de FootGolf Capital Cup

Bij een digitaal betaalmiddel denken de meesten niet gelijk aan sport, laat staan aan FootGolf. Toch kan dit een uitstekende match zijn; twee oer-Hollandse, jonge maar innovatieve producten die elkaar versterken. Een partnership sluiten met een internationale sport tour, door het activeren van de community, kan tot een mooie unieke samenwerking leiden. Althans, dat is wat sportmarketing- en management bureau Sporteyes dacht toen zij door de organisatie van de FootGolf Capital Cup benaderd werden met de vraag of zij het event marketingtechnisch zouden kunnen ondersteunen. De match met het digitale betaalmiddel Gulden werd snel gemaakt. Deze unieke propositie leidde tot een opbrengst van bijna 80.000 Gulden via een crowdfundingsactie, wat op het moment van dit schrijven een waarde vertegenwoordigt van ongeveer €7.500. Deze waarde kan morgen weer een stuk hoger of lager liggen.

FootGolf Capital Cup

Sinds 2013 vindt jaarlijks in Nederland de zogenaamde Capital Cup plaats. Een van s’ werelds hoogst aangeschreven FootGolf events, met een internationaal speelveld en met meer dan 300 deelnemers, vanuit Italië tot Japan en van Amerika tot aan Zweden. Het toernooi is inmiddels uitgegroeid tot een internationale tour. Deze tour wordt aangegrepen om Europa in aanraking te laten komen met het digitale betaalmiddel Gulden. Een internationaal (sport)event, waarbij de prijzengelden worden uitbetaald in Guldens. Daarnaast wordt het mogelijk gemaakt om tijdens de Capital Cup met Guldens te betalen.

De Capital Cup vindt dit jaar plaats in Rhoon, net onder de rook van Rotterdam, van 7 tot en met 10 juni 2018. Dit event zal als startschot fungeren voor de Europese tour die daarop volgt, waarbij de Gulden als ‘official partner’ wordt gepositioneerd.

Capital Cup Tour | Powered by   

De krachtige community is een crowdfundingsactie gestart met als uiteindelijk doel de Gulden te presenteren als official partner van de European Capital Cup. De Gulden community heeft zijn kracht waargemaakt. De kracht van de community zijn de mensen. In een week tijd werden de benodigde Guldens verzameld via deze community, waardoor het partnership officieel een feit is.

De Gulden

Het digitale betaalmiddel Gulden is bedoeld om iedereen de mogelijkheid te bieden om de volledige controle te hebben over zijn of haar eigen geld door middel van blockchain technologie. Er zijn meerdere decentrale (betaal)systemen, zoals de meest bekende: Bitcoin, maar meestal is enige technische kennis nodig om hiermee om te kunnen gaan. Gulden doet dat anders: de Gulden biedt een laagdrempelige methode om betalingen te versturen en te ontvangen voor de gewone burger. Op dit moment kan er al in meer dan 100 winkels en restaurants met de Gulden afgerekend worden. Dagelijks werkt de community hieraan om dit te vergroten. Dit in combinatie met de Nederlandse roots maakt de community rondom de Gulden een krachtig betaalmiddel met veel potentie.

Meetup

Tijdens het toernooi wordt een meetup georganiseerd voor en door de community én voor geïnteresseerden. Met een aantal sportieve, inspirerende sprekers wordt invulling gegeven aan deze meetup, waarbij de Gulden centraal staat. Het belooft een interessante en sportieve meeting te worden met een groot en divers netwerk. Alle info leest u hier.

Meer informatie over deze samenwerking en het traject? Houd onze social media kanalen en website in de gaten.
  • Delen: