Toppers van weleer geven acte de présence op The Capital Cup

05
jun

Van 8 tot en met 10 juni vindt in Rhoon, net onder de rook van Rotterdam, het internationale sportevenement ‘The Capital Cup’ plaats. The Capital Cup is een van de hoogst aangeschreven FootGolf evenementen van de wereld, waar onder andere punten voor het wereldklassement te verdienen zijn. Dit toernooi trekt dan ook deelnemers uit verschillende continenten. Dit jaar zullen ook diverse oud topvoetballers van de partij zijn in de zogeheten ‘Pro Poule’.

FootGolf

FootGolf brengt het beste van twee sporten – voetbal en golf – samen. De sport golf beschikt over het algemeen over geweldige locaties en heeft een ontspannen uitstraling en uitwerking. Voetbal heeft de stoere uitstraling, het grote bereik en natuurlijk de sporticonen. Dit maakt FootGolf een hele mooie en interessante sport, die te beoefenen is door kinderen van 4 jaar tot en met OldStars van 60+. The Capital Cup wordt tevens aangegrepen om de unieke samenwerking tussen de sport en de digitale betaalmiddel de Gulden te lanceren: The FootGolf Capital Tour | Powered by Gulden. Lees hier meer over deze samenwerking: Sporteyes realiseert een unieke samenwerking tussen het digitale betaalmiddel Gulden en de FootGolf Capital Cup.

Voormalig topvoetballers

Verschillende toppers van weleer, zoals Pierre van Hooijdonk, Royston Drenthe, John Heitinga, Abel Tamata, Danny Landzaat, Michael Mols en Orlando Engelaar hebben zich aangemeld voor de strijd en zullen acte de présence geven. Net als alle andere deelnemers draaien zij regulier mee in de verschillende groepen die het groen zullen betreden. Wel wordt voor hen een apart klassement opgemaakt in de zogenaamde Pro Poule. Wil je zelf een balletje trappen, dan kan dat ook nog, lees hier voor meer informatie: FootGolf Capital Cup Clinic | Powered by Gulden.

Evgeniy Levchenko

De meest fanatieke en meest bekende footgolfer in de scene is Evgeniy Levchenko. De oud-speler van onder meer Vitesse, Sparta Rotterdam, FC Groningen en achtvoudig internationaal van Oekraïne is zeer professioneel bezig met de sport en heeft de ambitie op zich letterlijk tot de wereldtop te schoppen. Levchenko zal dan ook een gooi doen naar de titel in het algehele klassement.
  • Delen: